Företaget
Idé
Historien om IdéKonsult börjar 1987 då företagets grundare Håkan Karlsson fick idén att starta ett datakonsultföretag med inriktning att ge råd och stöd vad gäller ekonomiadministration med hjälp av datorer.
Han behövde en samarbetspartner och då sonen Patrik Karlsson, som studerade till civildatalog/civilingenjör inom mjukvaruområdet, var intresserad av att starta ett företag så kunde första hörnstenen till IdéKonsult läggas.

IdéKonsult - Din problemlösare inom data
Företaget grundades 1988 och då som nu ligger vårt kontor i Mjölby, Östergötland, Sverige. Staden har ett idealiskt geografiskt läge i centrum av det mesta tack vare närhet till både järnväg, E4 och flygplats.
De två områden som IdéKonsult omfattade i starten, ekonomisk
rådgivning och utveckling av specialanpassade programsystem var hett eftertraktade men snart visar sig ett behov av hjälp på fler områden, en mer heltäckande hjälp, och kampanjen: Den enda kontakt Du behöver lanserades. Konceptet innebar att kunderna själva inte skulle behöva vända sig till många olika företag för att hantera de olika situationer som kan uppkomma i det vardagliga arbetet med datorn som hjälpmedel. Det visade sig bli en succé där man uppskattar att kunna vända sig till EN källa som kan ge en helhetslösning: rekommendationer och råd, support och hjälp, kunskap och utbildning m.m.

2000-talet
Vi har stadigt utökat vår verksamhet och kompetens sedan vi startade och har idag uppdrag utöver hela Norden och framför allt i Sverige där våra uppdragsgivare är spridda från Haparanda i norr till Ystad i söder.

I och med Internets intåg på IT-himlen så har
även vårt nät av samarbetspartners stadigt expanderat och vi har idag kontakter runt om på vårt jordklot.
Idag består företagets fyra hörnstenar av Utveckling, Support, Utbildning och Försäljning

Framtiden
Vi på IdéKonsult brukar ibland med stolthet påpeka att "...vi bara kan data...". Och det är en sanning som är lätt att överföra till framtiden. För oavsett hur fort utveckligen kommer gå kommer vi alltid kunna garantera en personlig service, engagerad support och hög kompetens inom vårt område. Vi är fokuserade - Vi är datakonsulter.

Du är välkommen att se att idén håller...